how to: healthy hair

Hi guys, vandaag deel ik met jullie hoe je haar er gegarandeerd gezonder uit komt te zien met alleen een paar kleine veranderingen in je haar routine.

♦ Was je haar eerst met warm water, dit zal je haar goed schoon- en vet vrij maken , gooi je haar vervolgens naar voren en was het nog even na met koud water dat zorgt ervoor dat je  je haar schubben zich sluiten en je haar minder pluizig wordt. Verder is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen wanneer je dat doet was je de natuurlijke oliën uit je haar waardoor het sneller vet wordt, probeer je wasbeurt een paar dagen uit te stellen met bijvoorbeeld droog shampoo.

♦ Gebruik zo veel mogelijk natuurlijke producten en verwen je haar af en toe met een masker, ik heb een tijde terug een artikel geschreven over hoe je zelf een (natuurlijk) haarmasker kan maken dat kun je hier lezen.

♦ Het is helemaal niet goed om je haar te drogen met een handdoek, een handdoek is al snel te ruw waardoor je haar makkelijk kan breken, pak daarom in plaats van een handdoek een t-shirt en droog je haar daarmee mee!

♦ Ga regelmatig naar de kapper, maar je kan ook zelf je gespleten puntjes afknippen door een pluk te pakken en die te draaien, je ziet vervolgens dat sommige uiteindes uitsteken dat zijn de stukjes die je moet knippen.

♦ Gebruik goede elastiekjes, vermijd te strakke elastiekjes en zorg ervoor dat ze geen ijzertjes (metalen stukjes) hebben.

♦ Slaap met je haar vast dat voorkomt dat het pluizig word.

En dan waren dit alle tips die ik voor jullie had. Wat doe jij met je haar zodat het elke dan on fleek zit?

xxx

19 gedachtes over “how to: healthy hair

  1. Super! Alleen moet ik je even waarschuwen, als je droogshampoo te vaak gebruikt (denk maar aan elke dag) kun je last krijgen van een droge hoofdhuid, kale plekjes en pluizig haar. Verder zijn het hele goede tips!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie