Study tips

studytips.jpg

 

Hi, ik ben weer terug van weggeweest, de laatste paar weken had ik het zo onwijs druk dat ik nergens anders meer aan toe kwam dan leren. Zoals jullie ook al weten is het einde van het schooljaar al bijna in zicht, nog maar een paar lesweken en we mogen al weer zomervakantie vieren, daarom deel ik vandaag een aantal study tips met jullie om de laatste weken toch nog wat dragelijker te maken.

Zoek uitlegfilmpjes

Zoek uitlegfilmpjes op op Youtube, iedereen heeft vast wel een docent waarvan je zijn uitleg echt niet begrijpt of durf je durft het simpelweg niet te vragen, typ gewoon je vak in en daarna het onderwerp dat je niet begrijpt, en je zult verschillende uitleg video’s krijgen van verschillende docenten.

Slapend leren

Kies een geur die je niet vaak gebruikt, spuit die op je leerplek als je gaat beginnen met leren, als je alles hebt geleerd dan heeft je lichaam niet alleen de leerstof opgeslagen maar ook de geur, wanneer je gaat slapen Spuit nog wat op en dan gaat je lichaam ook automatisch denken aan de informatie die bij deze geur is opgeslagen, ook is het handig om wat van deze geur op te spuiten voor de toets.

Motiveer jezelf

Als je een hele lange tekst moet lezen, kun je snoepjes op bijvoorbeeld iedere alinea leggen elke keer als je een alinea hebt gelezen mag je het snoepje opeten, hierdoor zul je jezelf motiveren om verder te blijven lezen.

FullSizeRender (5).jpg

Concentreren tijdens een toets

Als je je tijdens een toets niet meer kunt concentreren knijp je handen dan voor ongeveer 20 seconden in een vuist hierdoor zullen je hersenen weer geactiveerd worden, waardoor je misschien op het antwoord komt van je vraag.

Leer elke keer op een andere plek

Als je elke dag op een andere plek leert vergeet je de informatie minder snel. elke keer als we van plaats veranderen, dwingen we onze hersenen om nieuwe associaties met hetzelfde materiaal dus dan wordt het sneller een herinnering.

Maak study goals

Schrijf op een blaadje of in een boekje wat je die dag moet doen, zorg er wel voor dat het niet te veel is, zo heb je  een duidelijk overzicht van wat je moet doen en krijg je dingen echt af.

Leer met pauzes
Het beste is om te leren met kleine pauzes, bijvoorbeeld 25 minuten intensief leren en vijf minuten pauze je zult daardoor sneller klaar zijn met leren dan dat je 3 uur achter elkaar Naar een boek zit te staren. Hiervoor heb je ook apps zoals promodoro time

Gebruik ezelsbruggetjes

Gebruik veel ezelsbruggetjes tijdens het leren om dingen te onthouden zoals: feESTTENTEN de uitgangen van de regelmatige werkwoorden van Duits. Ook onthoud je dingen beter als je ze leert in een verhaaltje, in plaats van letterlijk de tekst te stampen.

Het beste moment om te leren

Het beste moment om te leren is voordat je gaat slapen, dus mocht je echt geen zin of tijd hebben gehad om te leren kun je het best om deze tijd de tekst nog even lezen.

xxx

Advertenties

13 gedachtes over “Study tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s