Slaap tips

 

Hey guys, soms heb van die dagen of weken dat je gewoon niet kan slapen en maar voor je uit blijft staren. In dit artikel vertel ik daarom wat je het beste kunt doen!

Er zijn veel dingen die je kunt doen, maar er zijn vooral ook veel dingen die je beter niet kunt zoals: schermen met wit licht (aka je tv, laptop en telefoon). Ook kun je beter niet met de kachel aan gaan slapen, maar met het raam een klein beetje open.

ASMR

ASMR is eigenlijk dat je ontspant bij het horen van een bepaalde (rustgevende) geluiden. Bij ons werk ASMR echt heel goed, maar er zijn ook heel veel mensen die de geluiden maar vervelend en irritant vinden, je moet voor jezelf even kijken of het voor jou werkt.

Banaan

Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter slaapt als je een banaan eet voor dat je gaat slapen.

Duisternis

Als je goed wilt slapen is het fijn als het lekker donker is, daarom is het handig om goede gordijnen te hebben en alle lampjes uit te doen.

Piekeren

Soms probeer je te slapen en kun je alleen nog maar denken aan dingen die je nog moet doen, iets wat zeker helpt is om die dingen en misschien nog wel andere gedachtes op te schrijven in een boekje, je zult merken dat je daarna veel rustiger kunt slapen.

Sluit je linker neusgat

Sluit met je duim je linkerneusgat, dat zorgt ervoor dat je hartslag omlaag gaat waardoor je sneller in slaap valt.

Cafeïne

De een kan voor het slapen gaan nog een kop koffie drinken en rustig in slaap vallen en de ander zal de hele nacht wakker blijven liggen, als je van jezelf weet dat je niet met cafeïne kan slapen is het handig als je erop let dat je er niet te veel van binnen krijgt voordat je wilt gaan slapen

Probeer wakker te blijven

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar probeer wakker te blijven. Als je je ogen open blijf houden, dan zullen je hersenen tegen werken en zul je uiteindelijk toch in slaap vallen.

 Jouw boekenworm

Laat jouw innerlijke boekenworm los en ga lezen tot dat je in slaapt valt. Het makkelijkst is als je in bed gaat liggen voor het geval dat je in slaap valt.

Accepteer dat je niet kan slapen

Als je denkt dat je niet kunt slapen accepteer dat, als je alleen al in bed ligt dan rust je uit. Probeer je hoofd leeg te maken, je zult uiteindelijk toch in slaap vallen.

 

Nu zijn wij ook benieuwd naar jullie ultieme slaap tip, let us know!

xxx

Advertenties

5 gedachtes over “Slaap tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s