How to get your (school)life together

img_2783

 

Hi guys, ik zit momenteel in een best wel drukke periode wat school betreft. Het is echt een periode waarin ik chaotisch ben, onvoldoendes haal, laat slaap en ongezond eet. Ik denk niet dat ik de enige ben die deze periode mee maakt of herkent, daarom leek het mij een leuk idee om wat tips met jullie te delen.

Lijstjes

Stop met het denken aan alle duizenden dingen die je nog moet doen, maar maak lijstjes. Als je alles hebt opgeschreven weet je wat je moet doen en creëer je rust in je hoofd. Ook kun je grote taken opdelen in allemaal kleine taken, zo krijg je het gevoel dat je meer vooruitgang maakt.

Plannen

Plannen. Je hebt het vast heel vaak gehoord, maar het is zo belangrijk om te doen. Door te plannen weet je waar je aan toe bent, het verhoogt je productiviteit en zorgt ervoor dat je je doelen bereikt. Als jullie een artikel willen zien over hoe ik plan moeten jullie dat zeker even laten weten!

img_2769-1

Stop met wachten op motivatie

“Ik heb geen motivatie om te leren” het is iets wat ik best wel vaak hoor. En om heel eerlijk te zijn denk ik het zelf soms ook, maar wat ik uit mijn eigen ervaringen heb geleerd is dat motivatie niet vanzelf naar je toe komt. Wat je dan moet doen is eigenlijk heel simpel: je moet gewoon beginnen. Het moeilijkste van dingen bereiken en dingen doen is ermee beginnen. Zodra je merkt dat je vooruitgang maakt krijg je motivatie en door nog meer dingen te doen krijg je nog meer motivatie, het werkt als een soort van cirkel.  Stop thinking, start doing!

Care

Een ander belangrijk punt is om te weten waarvoor je het doet. Wat wil je bereiken? En hoe belangrijk is dit voor je? Als je gaat denken aan de voorwaarden, dus bijvoorbeeld dat je niet overgaat, zorgt dat er misschien voor dat je iets gaat doen.

Benut je tijd goed

Het is onwijs belangrijk om je tijd goed te benutten. Het is handig om vroeg te beginnen en je pauzes in te plannen. Verder is het ook handig om erachter te komen wanneer je het meest productief bent, sommige mensen zijn dat juist vroeg in de ochtend en anderen juist in de late avond uren.

Get that healthy lifestyle

Zoals jullie weten is sporten en gezond eten sowieso belangrijk, maar het heeft zeker ook positieve effecten op het leren. Ook zorgt het voor meer ‘discipline’ waardoor je doorzet met leren. Begin je dag bijvoorbeeld met een goed ontbijt en ga later op de middag een uurtje sporten, je zult je daarna zeker beter voelen.

Dit waren alweer alle tips, ik hoop dat jullie er wat aan hadden. Wat doen jullie eigenlijk om goede cijfers te halen op school?

xxx

5 gedachtes over “How to get your (school)life together

  1. Oh ik weet nog hoe lastig ik het vond om me tot leren te zetten. En heel cliché; nu heb ik spijt dat ik niet meer mijn best heb gedaan op sommige vakken. Mij hielp het om samen met een vriendin te leren en ik merkte toen ik bijles gaf dat sommige jongeren het fijn vinden om ergens anders dan thuis te leren en dingen groot voor zichzelf uit te tekenen/schrijven op bijvoorbeeld een whiteboard. Succes in ieder geval!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s